Ennél menőbb true wireless füles nincs?

Nagyon úgy tűnik, hogy a Sony megcsinálta azt a fülest, ami tényleg mindenkinek jó. Már aki hajlandó kifizetni a WF-1000XM4 árát.

Eddig is nagy szeretettel tesztelgettük a Sony füleseit. A WH és a WF-széria is remek darabokat hozott, de most már a TWS-szegmens annyira telített, hogy igazából bármit is csinálhat a Sony ezer és ezer másik kihívója akad, amelyek olcsók, nem is rosszak, de valahol mindig kompromisszumot kell kötni. Lehet, hogy olcsó, de a hangminőség nem túl izmos, lehet, hogy nem olcsó, de a zajszűrés közepes. A Wf-1000XM4 mindent csúcsminőségben hoz, ráadásul Hi-Res minősítésű. Ennél többet nem nagyon akarhat az ember.

Nem véletlenül annyira népszerűek a TWS-fülesek, de igazán minőségi darabok alig akadnak belőlük. A Sonyt nem kellett félteni, a WF-sorozattal szépen lassan eljutottak odáig, hogy mindent belepasszírozott, amit csak bele lehet ezekbe az egészen apró kütyükbe, hogy azoknak is fülig érjen a szája, akik nem elégednek meg az „átlagos” hangminőséggel. És úgy szól, mint az állat.

Furcsa is ebből az egész kicsi eszközből ilyen minőségű hangot hallani, de meg tudja szokni az ember. Főleg, ha olyan minőségű zenével kínálja meg, amivel ilyen füleseket nem szokás. A WF-1000XM4 ugyanis LDAC-codeckel dolgozik, ami azt jelenti, hogy a Hi-Res tanúsítvány sem csak úgy mutatóban szerepel rajta, itt bizony CD-minőség feletti zenét lehet hallgatni igencsak jó minőségben, és nem viccel, a minőség valóban egészen döbbenetes tud lenni attól függően, mennyire jó minőségű a hangfile-unk.

Ez persze azoknak, akik útközben csak be akarnak valami zenét nyomni a fülükbe, majdhogynem tökmindegy, de azok, akik otthon is szeretnék használni ezt a fülest, maga a mennyország.

Nem mindenki szeret ugyanis sokféle fülest tartani otthon, és legszívesebben egyetlen eggyel kihúzná sok-sok évig, ami kicsi is, könnyű és kényelmes is. Ebben mindhárom tényező egyesül, a kényelemről pedig egy egész érdekes újítás gondoskodik.

A fülpárnák ugyanis poliuretán habanyagból készültek, amiket jó viselni, és sokkal puhábbak, mint a sima gumi, nem tragédia őket tisztítani, de azért másképp viselkednek, mint amit megszoktál. Egy egész picit nehezebb ugyanis behelyezni a fülbe, de megvan a technikája, és amint az ember hozzászokik, már nem is tud elképzelni mást. Arra viszont nem vennék mérget, hogy a tartóssága is olyan, mint az alap szilikoné. Az viszont biztos, hogy stabilan marad a fülben a füles, bár lehet, hogy nem ezzel mennék el futni.

A zajszűrés mondanám, hogy meglepően jó, de már meglepődtünk múltkor is a minőségén, szóval igazából csak az a helyzet, hogy már megint nagyon-nagyon jó. Mindig egy egész picit sikerül előrelépni az előző verzióhoz képest, az előrelépés pedig most is megtörtént, és bár az XM3 is egy közel tökéletes zajszűréssel megáldott TWS-füles volt, az új testvére egyenesen zseniális zajszűréssel dolgozik.

A WF-1000XM4-ben már benne van a Speak-to-Chat funkció, ami azt jelenti, hogy a füles automatikusan érzékeli, ha beszélünk, és ekkor meg tudja állítani a zenét. Ha pedig befejezted a beszélgetést, a zene egyből elindul, így még a kezedet sem kell használnod, ha mondjuk az utcán több szatyrot cipelsz, és nem tudod kivenni a fülest, de meg kellene szólalnod.

Egy töltéssel 8 órás használatot ígér a Sony, a töltőtok további 16 órás működést tesz lehetővé teljesen feltöltött állapotban.

A tok egyébként 40%-kal kisebb, mint az elődje, így nem sok helyet foglal a zsebben, tulajdonképpen alig veszi észre az ember, hogy elvitte magával. IPX4 vízállósági besorolású, így nem kell aggódni azért sem, hogy ha túl gyorsan rohantál a buszhoz, akkor eláztatod az izzadtságoddal.

Igazából teljesen hibátlan TWS-füles a Sony WF-1000XM4, ami megmutatja a konkurenciának, hogy igenis lehet prémium minőségű terméket is kiadni ebben a szegmensben. Sajnos az ára is pontosan ezt tükrözi, 99.990 Ft-ért lehet beleszeretni egy életre, ami sok, de ha máshonnan nézzük, már nem vészes. Azok, akik szeretnének mondjuk egy komolyabb WH-1000XM4-et zenehallgatásra, és egy igen jól összerakott TWS-fülest is, azok itt letudják egyben, és még pénzt is spórolnak. Mindenki más viszont lehet, hogy elretten az árcédula láttán, pedig nem véletlenül adják ennyiért ezt a kis csodát. Ennél feljebb jelen pillanatban ebben a kategóriában nemigen lehet menni.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.