Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mostantól több mint háromszor annyi autóból folytathatja a rejtett közúti ellenőrzést a rendőrség, de ezúttal nem speciálisan felszerelt autókat, hanem bármelyik autóba telepíthető eszközöket szerzett be a hatóság.

Gyorsan bebizonyosodott, hogy mennyire hatékony a rendőrség új akciója, amiben jelöletlen autókból ellenőrzik a közúti forgalmat, hiszen így lehet a legtöbb szabálytalan autóst tetten érni, akik mind el is ismerik a vétséget, mert a bizonyítékot akár a helyszínen vissza lehet nézni. Az első körben 20 autót szereltek fel kamerával, majd az akció sikerét látva újabb tizenkét, idén pedig még nyolc autót szereztek be a feladatra.

A rendőrség most stratégiát váltott, hogy a már meglévő járműveket is be tudja vetni a rejtett ellenőrzésre,

ezért 104 darab fedélzeti menetrögzítő kamerát szereztek be, hozzájuk táblagépekkel, amivel a felvételeket lehet kezelni és menteni. A rendőrség választása a Mio MiVue 786-os típusára esett, ami full HD minőségben másodpercenként 30 képkockát rögzít, a Sony optikája 140 fokos nagylátószögű felvételt készít, és beépített GPS modullal is ellátták.

A kamerákat egyszerűen és gyorsan át lehet helyezni az egyik járműből a másikba, ezért a rendőrség úgy oszthatja el az eszközöket, hogy azok ne legyenek kihasználatlanok. Nemcsak jelöletlen járművekben, hanem akár rendőrautókban is használhatják, még hátsó kameraként is. Az eddigi 40-ről tehát 144-re nőtt azoknak az autóknak a száma, amiből a záróvonalon előző, piroson áthajtó sofőröket azonnal el lehet kapni.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.