Mostantól ugyanis ha rákeresel bármilyen városra vagy településre, akkor a szokásos gombok mellett (Képek, Térkép, Eszközök stb.) megjelenik a keresősor alatt egy "Járatok" opció is, amivel azonnal megnézheted, hogy mikor és milyen járatok indulnak az ahhoz legközelebb eső repülőtérre.

Utóbbi különösen hasznos, hiszen a kevésbé frekventált célpontoknál sokszor nehéz eldönteni, hogy melyik repülőtér esik hozzájuk a legközelebb, de a Google ezzel most leveszi a terhet a vállunkról.

Azt azért nem árt csekkolni, hogy jól dolgozott-e a digitális utazásszervezőnk: amikor találomra rákerestünk az ukrajnai Zsitomirra, akkor a Google keresője Kijevből továbbküldött volna még Vinnicjába, ami technikailag valóban közelebb van Zsitomirhoz, mint Kijev (Kijev 140 kilométerre keletre, Vinnicja 128 kilométerre délre), de azért a néhány kilométerért sem időben, sem pénzügyileg nem éri meg átszállással továbbutazni.

Persze a Google technikailag nem tett mást, mint hogy a már eddig is létező Google Flights-ot (ami az egyik legjobb járatkereső szvsz) integrálták a Google-keresőbe, de milyen jól tették.

(Nyitókép: Jonathan Cohen/Flickr)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon