A Huawei Mate X elképesztően vonzó készülék, és a Samsung Galaxy Foldot sem hajítanánk messzire undorodva, ha valaki a kezünkbe nyomná. Az egyik leggyorsabban fejlődő kijelzőgyártó, a BOE alelnöke szerint mégis érdemes lesz türelmesnek lenni, és nem rohanni megvenni ezeket a készülékeket.

Na nem mintha erre számítanánk, hiszen a drágább Mate X közel 800 ezer forintba fog kerülni nálunk az előzetes kalkulációk szerint, és a Samsung megoldása sem lesz sokkal olcsóbb. Ezek a brutális összegek már önmagukban el fogják venni sokunknak a kedvét attól, hogy beruházzunk ezekre az ékszerekre.

Ha a nyilvánvaló anyagi ok még nem lenne elég, hogy csak tisztes távolságból csodáld a hajlítható zászlóshajókat, akkor a BOE fejese szállít még egyet, ami talán még a legelvetemültebb technokratákat is meg fogja győzni. Szerinte az összehajtható panelek ára 2021-re közel a felére fog csökkenni, ami azt jelenti, hogy ezek a modellek két éven belül be fognak állni a még mindig borsos, de már sokkal emészthetőbb 1500 dolláros árra.

A BOE vezetői posztja felől érkező jóslatokra egyébként nyugodtan lehet alapozni, hiszen egyrészt ez a cég jelenleg a Huawei legnagyobb beszállítója, másrészt pedig különböző állami támogatások, illetve a haszon beforgatásából hihetetlen dinamikusan növekszik. Ha ők azt mondják, a kapacitás növelésével gyorsan fog esni a hajtogatható panelek ára, akkor ez valószínűleg így is lesz.

Lehet, hogy vissza kellene vonnod az előrendelésedet, és egy darabig még kihúzni hagyományos okostelefonokkal. Nem fogsz belehalni.

Azért azt is megmutatjuk, mi mennyire estünk hasra a Mate X-től:

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon