Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Bár az elmúlt években az űrkutatás Kim Kardashianja egyértelműen a Mars, a vörös bolygó határtalan népszerűsége azért nem jelenti azt, hogy a NASA ne foglalkozna más célpontokkal is. Ott van például a Szaturnusz körül keringő Titán, amelynek képeslapra kívánkozó metán tengerei annyira érdeklik a tudósokat, hogy 2040-re egy tengeralattjárót is küldenének az égitestre.

A tengeralattjáró a Titán északi féltekének legnagyobb tengerét, a Kraken Mare-t venné célba, amelynek kiterjedése nagyjából akkora, mint az észak-amerikai Nagy Tavak. Egy ilyen kutatás felbecsülhetetlen értékű információkat adhatna a tudósok kezébe, hiszen ez lenne az első alkalom, amikor egy szondával egy olyan égitestet céloznánk meg, amelyen folyadékok is jelen vannak.

Tudományos szenzáció ide vagy oda, szerintünk azért siettethetnék kicsit jobban is a dolgot: mire az expedíció elindul, a Földön már régen robotautókkal fogunk közlekedni, és ha minden jól megy, majdnem két évtizede fognak emberek élni a Marson, a Vénuszon pedig felhővárosok lesznek, így egy "tengeralattjárót küldtünk a Titánra" hírből valamivel nehezebben lesz címlap, mint ha most csinálnák meg ugyanezt.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.