Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Bár a Mars meghódítására tervezett BFR-nek hivatalosan már nem az a neve, hogy Big Fucking Rocket (ahogy Elon Musk eredetileg elnevezte), hanem Big Falcon Rocket, de ami igaz, az igaz: a készülő rakéta valóban kibaszott nagy lesz.

Az Interplanetary Transport System részeként készülő BFR (a másik része a BFS, vagyis Big Falcon Spaceship, aminek szintén nem ez volt az eredeti neve) még nagyon a kezdeti fázisban van: az Elon Musk által Instagramon megosztott képen nem is maga a rakéta, hanem a gyártásához szükséges henger látható, ami viszont nyilvánvalóan elég pontos képet ad arról, mekkora lesz a 32 emeletes rakéta, ami mellett a Tesla Model 3 szinte egy matchboxnak tűnik.

Nem ez az első eset, hogy bepillantást kaphatunk a BFR elképesztő méreteibe, hiszen Elon Musk korábban már megosztott egy képet a rakéta tartályáról is, ami 1200 tonna folyékony oxigén tárolására alkalmas.

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a Mars-rakéta 2022-ben indulhat el a vörös bolygó felé, egyelőre még emberek nélkül.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.