Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az amerikai jogrendszer néha elég furcsa dolgokat produkál: most Észak-Karolinában szabadult el egy államügyész, aki azért helyezett vád alá egy 16 éves fiút és lányt, mert azok meztelen képeket küldtek egymásnak saját magukról.

Mivel az észak-karolinai törvények tiltják a kiskorúakról készült meztelen képek készítését és terjesztését, így a vád szexuális visszaélés, ami miatt rossz esetben a két tininek szexuális bűnözőként kell leélnie a hátralevő életét. Ezt az USA-ban elég komolyan veszik, például a Facebookon is fel kell tüntetni, ha valakit szexuális bűnözőként tartanak számon.

A hasonló eseteket elkerülendő, normálisabb államokban - hallgatva az idők szavára - már törvényt is hoztak róla, hogy a fiatalkorúakat a saját magukról készült pucér képek miatt nem lehet elítélni, a két tini pechjére viszont Észak-Karolina nem tartozik ezek közé az államok közé, így az a furcsa helyzet állt elő, hogy jobban jártak volna, ha egyszerűen hancúroznak egy jót - azt ugyanis Észak-Karolinában sem tiltja semmilyen törvény.

A lány időközben vádalkut kötött az esküdtszékkel, így "csak" 11 hónap próbaidőt kapott, ami alatt például egyáltalán nem használhat mobiltelefont, a fiú viszont hamarosan bíróság elé áll, és már csak abban bízhat, hogy az esküdtszék felismeri, hogy nem bűncselekményről, hanem egy államügyész teljesen értelmetlen ámokfutásáról van szó.

(Forrás: Gizmodo)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.