Jól tudjuk, hogy a macskák nagy ívben tesznek a gazdájukra, na de vajon a kutyák tényleg olyan hűségesek-e, mint amilyennek mutatják magukat, vagy csak egyszerűen jobb a PR-juk? Ez a kérdés foglalkoztatta a minnesotai Macalester Collage kutatóit, akik egy egyszerű kísérlettel meg is találták a választ.

Az Emily M. Sanford vezette csapat 34 különböző fajtájú kutyán végezte el a kísérletet, akiknek a gazdáit egy könnyen nyitható, üvegajtós szobába zárták. A gazdák egyik felét megkérték, hogy látványosan sírdogáljanak az ajtó mögött, míg a kísérletben résztvevők másik felének nyugodtan kellett ülnie. Ezután beengedték a kutyákat.

A tesztalanyoknak nagyjából a fele jött rá, hogy az ajtót önerőből is ki tudják nyitni, ami viszont látványos különbség volt, hogy a sírós gazdájú kutyák átlagosan háromszor gyorsabban törték rá a gazdájukra az ajtót, mint azok, akiknek a gazdáik nyugodtan ültek a székben. Az eredmények alapján a kutatók arra jutottak, hogy a kutyák valóban birtokában vannak bizonyos empatikus képességeknek, és nem csak úgy tesznek, mintha törődnének a gazdájukkal.

(Nyitókép: Wikimedia Commons)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.