Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Samsung Galaxy Note 7-et nem igazán kell bemutatni senkinek, ugyanis a széria óriási hírnévre tett szert az utóbbi hetekben – és ez nem az a fajta hírnév, amelyről titkon mindannyian álmodunk.

A Note 7 gyakorlatilag egy időzített bombává vált: autók, garázsok égtek le, a helyzet pedig odáig fajult, hogy az Egyesült Államokban már szövetségi bűncselekménynek számít az, ha valaki ezzel a mobillal száll fel egy utasszállító gépre. És persze a történet a GTA-fanokat is alaposan megihlette.

Totális kudarcnak bizonyult a Samsung Galaxy Note 7

A Samsung ezt követően elkezdte visszahívni a félresikerült telefonokat, ennek a következményei pedig a környezetvédő szervezeteket aggasztani kezdték.

Persze a telefonban lévő ritka és értékes fémeket, mint az aranyat, a kobaltot és a volfrámot újrahasznosíthatják majd, de a Note 7 alkatrészeinek többségével nincs mit kezdeni, így vagy a hulladékgyűjtő vagy az égető vár majd rájuk.

A Greenpeace nem szeretné, ha a Samsung megsemmisítené a telefonokat – ugyanis ebben az esetben nagyon sok mérgező anyag kerülne a légkörbe. A dél-koreai elektronikai konszernnél ugyanakkor tisztában vannak a helyzet súlyosságával, és próbálják megtalálni azokat a lehetőségeket, amelyek révén minimalizálhatják a Note 7 kivonásával járó környezetszennyezés mértékét.

(forrás: Greenpeace, Mashable)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.