Szakadunk a röhögéstől, ahogy a valódi tudósok ízekre szedik a róluk készült béna illusztrációs fotókat
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Tudod, mivel foglalkozik a tudós? Hát a nap nagy részében fehér kabátban tudóskodik, meg néha színes folyadékokat bámul. Legalábbis a stock fotók alapján.

Az egyik ilyen fotó annyira elnyerte a napjai nagy részét szintén tudóskodással töltő Nicole Paulk tetszését, hogy muszáj volt Twitteren is megosztania, mit gondol a képről:

"Ez a kutatóról készült stock fotó felbecsülhetetlen. Én is gyakran találom magam abban a helyzetben, hogy egyesével vizsgálok meg minden egyes szárazjég-darabot. Soha nem lehetsz elég óvatos :'D"

Nicole K. Paulk on Twitter

This stock image of a scientist is PRICELESS. I too often find myself inspecting each nugget of dry ice one by one. Can never be too careful 🤣

A többi tudósnak pedig több se kellett, pillanatokon belül megszületett a #BadStockPhotosOfMyJob hashtag, ami azóta is folyamatosan bővül a remekbe szabott képekkel és a hozzájuk fűzött cinikus megjegyzésekkel.

"Hé, űrkutató, hol van a világűr?" "A legutóbbi vizsgálataim alapján ott van a világűr".

James Felton on Twitter

Hey space astronomer, where is space?" "According to my latest science, there is space.

"Mi a fasz ez? - Egyike a kulcsfontosságú kérdéseknek, amikre a biológusok, mint én, keressük a választ minden nap úgy, hogy intenzíven bámulunk színes folyadékokat."

Erin Williams on Twitter

'What the f*ck is this?' One of the key questions biologists like me try to answer on a daily basis by staring intensely at coloured liquids #BadStockPhotosOfMyJob

"Én is azzal szoktam tölteni a napjaimat, hogy rossz irányba csavarodó DNS-modelleken röhögök."

Liz Tunbridge on Twitter

I spend my days laughing at models of DNA that twist the wrong way #BadStockPhotosOfMyJob

"Növénypatológusként soha nem fogom elfelejteni az első diagnózisomat. Van valami mágikus abban, amikor hallgatod a gyökereket".

Alyssa Collins on Twitter

As a plant pathologist, I'll never forget my first disease diagnosis. There's something so magical about hearing those roots. #BadStockPhotosOfMyJob @plantdisease @Nangreg @psuPPEM

"Általában én is az asztalra borított földkupacba ültetem el a dolgokat, amiket cseppenként szoktam öntözni, miközben az egyik egyáltalán nem elfoglalt kollégám segít nekem megbizonyosodni róla, hogy mindent precízen csinálok."

jenni kane on Twitter

I usually always plant things in a mound of soil on a table, then water it drop-by-drop while one of my not-busy-at-all coworkers helps me make sure I'm very precise........ #BadStockPhotosOfMyJob

"A kép leírása: Dühös tudós üvölt egy laboratóriumi egérrel egy sikertelen kísérlet miatt."

Aparna Shah 🧠 👩‍🔬 on Twitter

Photo captioned: Mad scientist yelling at a lab mouse, angry about a failed experiment 😂#BadStockPhotosOfMyJob

Aztán persze vannak olyan képek is, amikhez egyszerűen nem kell kommentár, mert önmagukban is annyira viccesek. Például ez a kép, ahol a tudósok nagyon tudományosan bámulnak egy csirkét:

Christy Who? on Twitter

@beesmygod You haven't LIVED until you wander into GMO stock photos aka scientists staring at chickens

Ha nem volt elég, akkor erre tessék.

(Nyitókép: Getty)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.