Úgy fest, mint egy megkövesedett spermium, és szinte elpusztíthatatlan – kitalálod, mi az?
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Bolognai cseppet, vagy másképpen Rupert herceg cseppjét nem akármilyen fából, pontosabban üvegből faragták.

A készítése során olvadt üveget cseppentenek hideg vízbe, majd megvárják, hogy megszilárduljon. Mivel a Bolognai csepp külső rétegei sokkal gyorsabban hűlnek a belsőknél, ezért igen komoly belső feszültség jön létre benne, ennek következtében pedig a csepp egyedi tulajdonságokkal bír. Egyébiránt van neki feje és farka is, és nagyjából úgy fest, mint egy megkövesedett spermium – a múltkor bővebben is bemutattuk őt.

De hogy mitől olyan különleges? Nos, dióhéjban, az üvegdarab a vékonyabbik végén – azaz a farkincáján – egy kisebb erőhatás következtében is azonnal darabokra tud törni, de a vastagabb végén erős, akárcsak a Golyófogú Tony által emlegetett bátor bikagolyó – egy percnél a főnök elmagyarázza a lényeget:

Na már most a SmarterEveryDay Youtube-csatorna MacGyverei pár hónapja úgy gondolták, hogy próbára teszik a Bolognai cseppet, méghozzá úgy, hogy beleeresztenek néhány golyót, majd szuperlassításban újranézik a felvételeket. Az akkori kaland után viszont úgy döntöttek, hogy megismétlik a történteket, de ezúttal .38-as kaliberű lőszerrel is rátámadtak a hercegi cseppre. A kísérlet eredményét nem árulnánk el, csupán annyit mondanánk: azt a kurva mindenit, ez aztán a bátor bikagolyó!

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.