Ez az űrséta pontosan az, amire a 360 fokos videót kitalálták
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mert ha már az élet úgy hozta, hogy soha nem csinálhatunk ilyet, legalább legyen róla egy olyan videó, ami majdnem annyira hatásos, mintha tényleg ott lennénk.

Kicsit ambivalens érzéseink voltak eddig a 360 fokos videókkal kapcsolatban, hiszen hiába tűnik elsőre nagy királyságnak, hogy bárhova nézhetsz, az esetek 99%-ban csak az egyik irányban van igazi látnivaló, így meg az egésznek semmi értelme.

De nem ennél a videónál, amit két orosz asztronauta (avagy oroszosan kozmonauta) forgatott augusztusban, amikor kicsit kiruccantak az ISS-ről, hogy bütyköljenek ezt-azt az űrállomáson. Az egyik oldalon ott az ISS és a szorgoskodó űrhajósok, míg a másik oldalra nézve azt látod, ahogy a hatalmas Föld méltóságteljesen forog a tengelye körül. Lenyűgöző látvány.

Az űrséta amúgy hét és fél órás volt, de a videót közzétevő Russia Today szerencsére összevágott belőle egy fogyaszthatóbb, három és fél perces videót.

És most jöjjön néhány instrukció a tökéletes élményhez:

  • Böngészőben nézve az egérgomb nyomva tartásával nézelődhetsz, mobilon pedig a telefonod forgatásával
  • Ha nem full HD-ban indul el a videó, akkor a videó alján a kis csavar ikonra kattintva érdemes részletesebbre állítani a felbontást
  • És mindenképpen nézd meg a videó végét, ugyanis a harmadik perctől felpörög a videó, így még látványosabb, ahogy a Föld forog az ISS alatt

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.