Alkérdés: lesz-e az Apple-nek valaha is hajlítható telefonja?

A második kérdésre talán egyszerűbb a válasz: attól függ. Mármint attól, hogy a mostanában bemutatkozó hajlítható telefonok iránt lesz-e akkora érdeklődés, hogy megérje belevágni, vagy egy-két év alatt kimúlnak maguktól.

Ami eléggé biztosra vehető, hogy az okosórákhoz hasonlóan az Apple ebbe sem fog meggondolatlanul beleugrani, így jelenleg valószínűleg még senki sem tudhatja, milyen is lehetne pontosan egy iFold vagy Apple Fold telefon. Fantáziálni viszont attól még lehet, és Roy Gisling meg is tette.

A dizájner szerint a telefont Apple XFoldnak hívnák, és leginkább a Samsung hajlítható telefonjának az elgondolását követné, vagyis kívül és belül is lenne egy kijelzője. Viszonylag nagy különbség ugyanakkor, hogy Gisling elképzelése szerint a külső kijelzőnek nem lenne alul és felül olyan széles kerete, mint a Samsung telefonjának, így az XFold egy rendkívül hosszúkás kijelzővel érkezne.

Gisling még egy érdekes funkciót kitalált a telefonnak, mégpedig hogy 90 fokban félbehajtva a képernyő egyik része billentyűzetként, a másik dokumentumszerkesztőként funkcionálna, így nagyjából olyan lenne, mint egy modernizált Nokia Communicator. Reméljük, hogy erre az ötletre hamarosan a telefongyártók is lecsapnak, mert jó példa arra, hogy lehetne többet kihozni a hajlítható kijelzők által kínált lehetőségekből.

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon