Van egy hírünk Írországról, aminek könnyen lehet, hogy nagyon örülni fogsz
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha tech-guru vagy, esetleg nerd-vér csörgedezik az ereidben és szeretnél rettentő sokat keresni egy csodálatos országban, akkor biztosan. Magyarok, Írország lenne az új Anglia??

Hivatalos: Írország lett a technológiai fejlesztés egyik központja

Írország elképesztő sebességgel zárkózott fel és tartja is az iramot a technológiai fejlődésben – mi lehetne erre ékesebb bizonyíték, hogy a Global Innovation Indexen (Globális Fejlődési Index) nyolcadik helyen szerepelnek. Az olyan világméretű vállalatoktól kezdve, mint a Google, Amazon, Facebook és PayPal a helyben feltörekvő cégekig, mint a Salmon Software vagy a DecaWave, Írországban mindegyik világvállalatnak van központja – és folyamatosan keresik is a dolgozókat a világ minden tájáról!

Ez persze így nagyon távolinak tűnik magyarként, igaz? Ezért most bemutatunk egy szerb lányt, akivel jóval testközelibb lesz ez az alapvetően nagyon általánosságban értendő hír. Maja Szerbiából költözött Írországba hét évvel ezelőtt, hogy szoftverfejlesztő legyen – és azóta is imád itt élni.

Milyen Írországban dolgozni? 

Fantasztikus a munkakörnyezet! - mesél Maja, egyike azon tehetséges fiataloknak, akik a jó munka reményében költöztek a négylevelű lóherék és csodás sörök országába. - És teljesen odavagyok az írekért, már az első napomtól kezdve nagyon vendégszeretőek voltak. Sosem éreztem magam külföldinek, mindig a közösség tagjának éreztem magam. Nagyon jól elhelyezkedtem és remélem, sosem hagyom el Írországot. 

(Ha az ír drukkerekből indulunk ki, akik az egyik legmókásabb és aranyosabb szurkolótábor volt az idei Eb-n, akkor teljesen el tudjuk képzelni Maja állítását. Például ez mekkora volt már!

Hogyan változott a technológia ipara Írországban?

Mikor hét éve megérkeztem, csupán néhány nemzetközi cégnek volt az országban székhelye, valamint pár startup cégnek. - emlékszik vissza Maja. - Mára ez abszolút megváltozott és Írország Európa technológiai központja, szinte az összes nagyvállalatnak van itt irodája és elképesztően sok a betöltendő munkalehetőség! Hogy őszinte legyek, igazából annyi az állásajánlat, hogy a LindedIn profilom folyamatosan tele van jobbnál jobb ajánlatokkal és a cég, ahol dolgozom, egyszerűen nem tud elég megfelelő alkalmazottat találni a kívánt képességekkel. Dublinban mellesleg nagy tech-közösség alakult ki, akik rengeteg eseményt rendeznek – gyakran járok ezekre, mert jó tudni, hol tart az ipar. 

Na, moccannál Írországba és betöltenél legalább egy üresen álló tech-posztot?

Akár frissdiplomás vagy, esetleg szeretnél fokozatot ugrani a karrieredben, Írországban nyitva áll a lehetőség, hogy a legnagyobb cégeknél dolgozz és a legjobbaktól tanulj a szakmáról!

Csatlakozz a legtehetségesebbekhez a világ legnevesebb technológiai és innovációs cégeinél és keress annyit, amennyit a képzettséged, kvalitásaid és munkád valóban ér! Tudj meg többet az ír munkalehetőségekről és az aktuális állásajánlatokról itt, valamint kövesd a @TechLifeIreland-et Twitteren és LinkedInen is! Ha elküldenéd ezt a hasznos információt a külföldi havereknek is, itt megtalálod a cikket angolul is!

(Powered by: REDPILL)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.