Van valami, amiben az iPhone évekkel az androidos telefonok előtt jár

Nem mi mondjuk, hanem maguk az alkatrészek gyártói. Na mi lehet az?

Hát persze, hogy az iPhone X szuperképessége, a biometrikus arcazonosítás, amiben az androidos telefonok több évnyi lemaradásban vannak. Ezt a Reuters három nagy telefonalkatrész-gyártóval folytatott beszélgetésekből szűrte le, amiből az is világossá vált, hogy 2019-ig egészen biztosan a Face ID lesz a legjobb arcfelismerő technológia.

Ez mondjuk annyira nem meglepő, hiszen azt eddig is lehetett tudni, hogy az iPhone X előlapján (éppen a Face ID miatt) jóval több szenzor és kamera van, mint más telefonokban, amelyek segítségével az Apple csúcsmobilja képes pillanatok alatt három dimenziós képet alkotni a fejedről.

És hogy miért behozhatatlan az Apple előnye? A Reuters szerint ezért elsősorban az arc letapogatásához használt VCSEL-modul a felelős, amelyből nagyon korlátozott készletek állnak rendelkezésre, így az Apple-ön kívül mások nem nagyon férnek hozzá olyan mennyiségben, ami a telefonok tömeggyártáshoz kéne. Mivel ez egy új technológia, így a későbbiekben vélhetően megnövekedett gyártói kapacitásra lehet számítani, akkor pedig mindenki lemásolhatja majd az Apple megoldását.

Az már más kérdés, hogy az Apple enyhén kényszerpályán van, hiszen a Face ID-ra azért is volt szükség, mert az iPhone X-ből teljesen kihagyták az ujjlenyomat-olvasót. Bár ők azóta teljes gőzzel kommunikálják, hogy azért, mert az arcazonosítás jobb, ám a valódi ok sokkal inkább az lehetett, hogy nem készültek el időben a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasóval. És bár a számok alapján ugyan a Face ID tényleg megbízhatóbb kéne, hogy legyen, mint az ujjlenyomat-érzékelés, ezt a gyakorlati példák eddig nem igazán támasztották alá.

(Forrás: Bitport, Gizmodo, Fotó: Getty, AFP)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon