Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Flash egy ideje már igencsak elavulttá vált. Többször is felhívták a közvélemény figyelmét a kiberbiztonsági szakemberek, hogy az Adobe Flash Playerben kritikus sebezhetőség figyelhető meg, amely révén a mindenre elszánt hekkerek könnyen lophatnak adatokat a felhasználóktól.

Nem csoda, hogy egyre többen kihátráltak a Flash mögül az elmúlt időszakban – többek között a Google is így tett. Az Adobe többször is vészfrissítésre kényszerült, majd nemrég végleg feladta a meccset, és elismerte: a program elavult, és itt az idő elengedni. Most pedig pont került a történet végére, ugyanis hivatalos közleményben jelezték, hogy 2020-tól megszüntetik a Flash plugint.

Így ezentúl a Google, a Facebook, a Microsoft, a Mozilla és az Apple illetékes fejeseivel azon fog dolgozni az Adobe, hogy a technológiát biztonságosan kivonhassa a forgalomból. Továbbá a weboldalak fejlesztőit is arra ösztökélik a cégnél, hogy vegyenek igénybe más animációs technológiát, például azt a HTML5-öt, amelyre a Google már tavaly lecserélte a Flasht.

(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.