Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Tudjuk, hogy az élet túl rövid ahhoz, hogy biztonságosan távolítsd el a számítógépbe dugott pendrive-ot, és hosszú idő után ezt végre a Microsoftnál is megértették.

A pendrive-ot (valamint a memóriakártyát) ugye azért kell külön eltávolítani, mielőtt kihúznánk, mert a számítógép a gyorsaság érdekében a fájlokat először a gyorsítótárba másolja, majd innen egy másik lépésben a pendrive-ra, így előfordulhat, hogy a másolás valójában még nem ér véget, amikor a számítógép már ezt jelzi. Erre persze a valóságban minimálisan kevés az esély, de ha véletlenül mégis másolás közben húznánk ki a pendrive-ot, az tönkreteheti az eszközön tárolt adatokat vagy akár magát a pendrive-ot is.

A Windows-ban eddig is volt rá lehetőség, hogy a kihagyjuk a biztonságos eltávolítást, ehhez az Eszközkezelőben az adathordozó tulajdonságai között kellett átállítani a "Better Performance" beállítást a "Quick Removalra". Így a gép az adatokat közvetlenül az adathordozóra másolja, igaz, kicsit lassabban. Nos, mostantól ezt nem kell külön beállítanunk, ugyanis a Windows 10 következő frissítésétől kezdve ez lesz az alapbeállítás. Persze ha valaki ragaszkodik a régi beállításokhoz, akkor a fent bemutatott módszerrel könnyen vissza is állíthatja az Eszközkezelőben.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.