Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Unod az egeret? Akkor a Kait éppen neked találták ki.

A Vicara által kifejlesztett eszköz lehetővé teszi, hogy gesztusirányítással kezeld a számítógépet, vagyis teljesen elbúcsúzhatsz az egértől. Bár az ilyen eszközöknél mindig az a legnagyobb kérdés, hogy mennyire működnek megbízhatóan, de az biztos, hogy elméletben nagyon kényelmes megoldás, különösen akkor, ha utazás közben szeretnél dolgozni.

A Kai a beépített optikai szenzorokkal nem csak a kezed, de az ujjaid mozgását is képes érzékelni, így praktikusabb, mint például a VR-kontrollerek, és mivel a kezedet nem kell folyamatosan felemelve tartanod, így a hasonló mozgásérzékelős megoldásoknál is sokkal kényelmesebb. Ráadásul a számítógép mellett drónokhoz is csatlakoztatható, ami már majdnem olyan, mintha jedi-erővel rendelkeznél.

Az egyetlen kis szépséghiba, hogy a Vicara elég fura megoldást választott, ugyanis már azelőtt elkezdték promózni a terméket, hogy megvásárolható lenne, de ha minden igaz, akkor a Kait hamarosan az Indiegogóról tudod majd beszerezni 100-130 dollárért, ami nagyjából 25-33 ezer forint.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.