Visszatért gyermekkorunk sztárja, a Commodore 64
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha a nyolcvanas években születtél, akkor vagy volt Commodore 64-ed, vagy csak vágyakoztál utána, de az tuti, hogy tisztában voltál vele, mi az. Ha szerencséd volt, a fater egy bécsi kiruccanásból az egyik hóna alatt egy C64-el, a másik hóna alatt pedig egy videomagnóval tért haza, és te voltál a világ legboldogabb kiskölke. Jöhetett a GCS Zaxxon, meg az alámondásos Terminátor.

Az igazi fanatikusoknak még mindig ott figyel egy működőképes példány valahol a padláson egy fekete-fehér Junoszty televízió társaságában, de ha te nem vagy ennyire elvakult, és már a floppykat is szétrágta az idő vasfoga (a kazikat meg pláne!), akkor most nagyon örülni fogsz ennek a hírnek:

Ráadásul egészen pazarul néz ki. Így:

A cuccot hivatalosan Magyarországon nem forgalmazza a gyártó, de már egy ideje elérhető egyes boltok kínálatában, így a garanciával sem lesz gondod, ha kellene neked egy ilyen. Az ára sem vág földhöz, hiszen csak 32 ezer forinttal teszi könnyebbé a tárcádat.

A géphez egyébként már nincs szükség az emlegetett orosz haditechnikára (értsd: Junoszty tévé), hiszen HDMI kábelen keresztül csatlakoztatható bármilyen képmegjelenítőhöz. A floppykat és a kazikat is el lehet felejteni. A C64 mini nem kevesebb mint 64 előre telepített játékkal kerül a dobozba (itt a teljes lista), az USB csatlakozón keresztül pedig további jóságokat is képes lejátszani.

Öröm, boldogság: ezen a retro-vonaton nincsen fék.

Igazság szerint azért csak most kaptunk a fejünkhöz, mert a mai napon robbant a hír, hogy az USA-ba október elején érkezik a masina, és a nyugati sajtó ennek annyira örült, hogy teleszórták vele az internetet. Igen, ez okozta nálunk a késői ébredést.

Na de jobb későn, mint soha; most már te is tudod, mivel lehet idén átvészelni a szokásos nyári videojátékos uborkaszezont.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.