Így tudod a Youtube-ot a háttérben hallgatni a telefonodon
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Youtube-nak régi problémája, hogy a zenestreamelő szolgáltatásoktól eltérően mobilon nem lehet a háttérben futtatni, vagyis ha Youtube-on hallgatnánk zenét, akkor közben nem tudunk más alkalmazást használni, de még a telefont sem zárhatjuk le, ami elég kényelmetlen. Szerencsére már van rá megoldás, és nem is bonyolult.

  • Lépj be a Youtube-alkalmazásba, és a menüben (három pötty) pipáld be az "Asztali webhely kérése" opciót.

  • Keresd ki és indítsd el a zenét.

  • Ha kilépsz a Chrome-ból, a zene leáll, viszont az értesítési sávban el tudod indítani újra, és ezután már azt csinálsz, amit akarsz.

A The Verge szerint ugyanez megoldható iOS-ben is, csak ott a Chrome helyett a Dolphin böngészőt kell használni.

Azt azért érdemes figyelembe venni, hogy a Youtube-os zenehallgatás nem igazán tesz jót az adatforgalmadnak, ezért valószínűleg jobban megéri 1-2 ezer forintért előfizetni a Deezerre, a Spotifyra vagy más zenestreamelő szolgáltatásra, ahol wifin keresztül letöltheted a számokat, így nem fogyasztják az adatkeretedet.

(Nyitókép: AFP)

Hogyan töltsünk le Youtube-videókat egyszerűen

A Youtube a világ legnépszerűbb videómegosztója, amire mára már több mint ötmilliárd videót töltöttek fel a felhasználók. Mivel azonban ezek a videók csak internetkapcsolattal érhetőek el, nem csoda, hogy az évek során elég komoly igény alakult ki arra, hogy a videókat valahogy le lehessen tölteni, amire a Youtube alapból nem ad lehetőséget.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.