Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nincs könnyű helyzetben a Youtube, hiszen mindenki ott próbál kimarni egy darabot a hallatlan sikeréből, ahol éri: az egyik oldalról ott van a Spotify, az Apple Music meg a többi zeneszolgáltató, a másik oldalról a Facebook próbálja lenyúlni tőlük az első számú videómegosztó szerepét. Éppen itt volt tehát az ideje, hogy a Google kicsit ráncba szedje a dolgokat, és ha már az emberek többsége úgyis zenét hallgatni jár a Youtube-ra, akkor indítsanak egy külön szolgáltatást, ami kifejezetten erre való.

És bumm, így lett a Youtube Music, ami ugyan Magyarországon még pont nem elérhető, de külföldi beszámolók alapján a következőket lehet róla tudni:

  • Király.
  • Nagyjából olyan, mint a Spotify vagy az Apple Music, de azért nem teljesen.
  • A licencelt számok tekintetében semmivel sem marad el a konkurenciától: kábé harmincmillió zenéből válogathatunk, csak éppen teljesen ingyen.
  • Az új zenék felfedezésére ez az egyik legjobb megoldás: a program naponta csinál neked egy új mixet azokból a számokból, amiket hallgattál, és azokból, amik szerinte tetszenének neked.

  • A hasonló szolgáltatásokhoz képest rengeteg olyan extrája van, amit a zenerajongók nagyon fognak értékelni: ha rákeresel egy számra vagy előadóra, az alkalmazás előás minden érdekességet a dalszövegtől kezdve a klipeken keresztül a feldolgozásokig. De megkeresi neked a szám karaoke-verzióját is, sőt, ha olyanod van, még azt is megnézheted, hogy kell eljátszani azt a lezúzó gitárszólót a szám közepén.
  • A szolgáltatás a legjobban a Youtube Red előfizetéssel együtt működik, ilyenkor ugyanis egyrészt nincsenek reklámok, másrészt letöltheted és offline is hallgathatod a zenéket.
  • iOS-re és Androidra is egyszerre jelenik meg.

Ha szeretnél ennél többet tudni a Youtube Musicról, akkor ajánljuk figyelmedbe a Mashable és a The Verge cikkét.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.