Pendrive meteoritból és gyémántból
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A pendrive-ok alapvetően teljesen unalmas hétköznapi használati tárgyak, melyeket azonban a gyártók mindig megpróbálnak valamilyen módon érdekessé és vonzóvá tenni. A Zana Design hordozható adattárolója azonban kivételesen nem a formájával, színével, vagy illatával próbál meg kitűnni a sorból.

Az USB flashmeghajtók valódi tömegtermékek: a távol-keleti gyártósorok szinte ontják magukból az ilyen fogyóeszközöket. De mi van akkor, ha egy olyan pendrive-val szeretnénk meglepni magunkat, mely jóval túlmutat a kínai gyártók fröccsöntött tucattermékein? Nos, erre is van megoldás, ugyanis létezik egy bizonyos Zana Design nevezetű kis cég, mely pontosan erre szakosodott.

A félreértések elkerülése végett nem árt gyorsan tisztázni, hogy nem a Ganxsta família (Zana Zoltán) vállalkozásához van szerencsénk, bár hazánktól nem messze, Lengyelországban található a Zana Design központja. A cég legújabb terméke pedig nem más, mint az Apophis nevezetű, limitált példányszámban készülő abszolút exkluzív pendrive.

Az újdonság egy 2004-ben felfedezett földsúroló kisbolygóról kapta a nevét, mely egyes források szerint 2029-ben, más források szerint pedig 2036-ban ér a bolygónk közelébe. A tudósok számítása szerint közel három százalék az esélye annak, hogy a 390 méter széles Apophis be fog csapódni a Földbe.

A Zana Design-féle Apophis viszont 100 százalékos valószínűséggel megvásárolható lesz a kereskedelmi forgalomban. Az egyedi vonalvezetésű pendrive érdekessége, hogy esetében olyan különleges anyagokat használ fel a gyártó, mint például a meteorit (4,5 milliárd éves), az afrikai keményfa (200 éves), a gyémánt, az arany illetve az ezüst. A 64 GB-os mobil adattároló sebességére sem lehet panaszunk, ugyanis az USB 3.0 technológia révén akár 190 MB/s-os tempóra is képes az eszköz. Az Apophis ára kiviteltől függően 1130 és 1990 dollár között mozog.

Tovább:
A legújabb Player-cikkekhez
A techrovat újdonságaihoz
Mi kell egy jó fotóhoz a fényképezőgépen kívül?

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.