Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem olcsó, de jó. Kicsinek tűnő, nagyon szexi hangfalakkal turbózhatod a hangzást, amelyek úgy szólnak, hogy jobb, ha megerősíted az asztalodat.

És itt nem is a hangerőről van szó. Az Audioengine 2+ hangzásban hoz igazán nagyot, amit nagyjából tekintélyes hangereje 80%-áig tisztán vezet elő. Ezt mondjuk egy desktop 2.0-s hangfalpár esetében illik szeretni. Az A2+ első ránézésre nem tűnik túl bivaly hangerőműnek, de hát ugye a látszat erősen csal. Kézzel készített fadobozban kevlár hangszórók bújnak meg, nem, nem műanyag, elég megemelni a fekete-fehér téglákat, és máris rájössz, hogy van bennük anyag, ha nagyon kell, még edzeni is tudsz velük.

Az Audioengine 2+ nem véletlenül szól nagyon jól, beépített analóg erősítő szolgálja ki értő füleidet, és bár a szub-basszusok terén nem vizsgázik csillagos ötösre (azért mégiscsak egy 2.0-s, asztali hangfalpárról van szó, egy plusz subwooferrel más lenne a helyzet), mégis csodaszépen teljesít minden tartományban. A 60 wattos minierőmű gyakorlatilag kimaxolja a számítógéphangfal fogalmát, olyan tiszta, dinamikus hangzást kapsz a pénzedért, amit ilyen méretű cuccoktól nem vár el az ember.

De az Audioengine-től nagyon is elvárja az ember. Két zeneőrült fejlesztette ki a termékskálát, miután majdnem negyven évet húztak le a zeneiparban. Szóval tudják, miről van itt szó, vagyis hogy miről kellene, hogy szó legyen. És ezt bizony hallani is rajta. Nem találtunk olyan zenei stílust, amiben gyengébben vizsgázott volna az A2+, de néha bizony azért érezni lehetett a subwoofer hiányát. Ez azonban nem egy subwooferes műfaj. A 2.0 viszont ritkán szól ilyen jól, és ha mégis, akkor nem kerül két fillérbe.

Persze az Audioengine 2+ árát elnézve azért lehet sejteni, hogy nem egyszerű dobozokról van szó, a 74 ezres árcédula kissé erős, de hát azt mindannyian tudjuk, hogy a komoly ládákért, legyenek azok akármekkorák, mélyen a zsebünkbe kell nyúlni. Az A2+ mindenképpen komoly darab, komoly erősítővel, komoly anyagokból, ráadásul nagyon jól is néz ki, szóval ha szükséged van egy olyan hangfalpárra, ami kis helyet foglal, de bitang jól szól, van hangereje, de nem torzít, és akár a tévédhez vagy bármilyen más hangeszközödhöz hozzácsatolható, akkor nyugodtan válassz egy feketét vagy egy fehéret közülük, mert az Audioengine sosem téved.

A tesztpéldányt köszönjük a Pixel.hu-nak!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.