A legszebbek közül is a legszebb – Alfa Romeo 6C 1750 GS
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Concorso d'Eleganza Villa D'Este az autókiállítások Miss Universe-e, csak itt a győzelemhez nem kötelező könnyes szemmel vágyakozni a világbéke után. A Comói-tó partján megrendezett eseményen évről évre olyan autócsodák sorakoznak fel egymás mellett, mint a Ferrari 250 GTO, a Jaguar XK120, vagy a legpofásabb Maseratik, így ha egy autónak sikerül elhódítania az elsőséget, arra már érdemes odafigyelni. Mondjuk a 1931-es Alfa Romeo 6C-re nehéz is lenne nem odafigyelni.

Ha esetleg nem ismerted fel azonnal a klasszikus, Zagato által tervezett formákat, az nem a véletlen műve. Az utánozhatatlan szépségű Alfáért elsősorban Giuseppe Aprile-é érdemel dícséretet, aki 1938-ban, egy kis olasz karosszériaépítő manufaktúra tulajdonosaként kaparintotta meg az 1750 GS típusjelű Alfát, és egy teljesen új, egyedi karosszériát tervezett neki.

Hogy a '31-ben gyártott Gran Sportokba gyárilag beszerelt 86 lóerős motoron is bütykölt-e, arról nem tudunk, de az biztos, hogy a rendkívül aerodinamikus kasztni miatt a kocsi valamivel így is túlszárnyalhatja a kompresszoros alapváltozat 145 km/h végsebességét.

A 83 éves autó viszonylag jó állapotban vészelte át az ezt követő évtizedeket, de ahhoz, hogy így nézzen ki, természetesen kellett a jelenlegi tulajdonos elhivatottsága is, aki 2008-ban teljesen felújíttatta a gyönyörű járgányt, amely ezek után 2012-ben először a Pebble Beach-i Concours d'Elegance-t húzta be, majd idén a Villa D'Este közönségdíját is elnyerte.

Ha valaki esetleg meg akarná vásárolni, annak Corrado Lopresto úrral kell tárgyalnia a vételárról, de ha sikeresnek szeretnéd érezni magadat az életben, akkor azt tanácsoljuk, hogy inkább valamilyen más célt tűzz ki magad elé.

 Tavaly is egy mesés Alfa és Ralph Lauren Bugattija nyert, vess rájuk néhány pillantást!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.