Egy 1931-es Cadillac 355 Golfer’s Drop Head Coupé önmagában is különleges ritkaságnak számít, de Valentino Liberace kívül-belül aranyba burkolt autója teljesen egyedülálló a maga nemében. Még ha nem is szép.

A 85 ezer fontos (kb. 30 millió forintos) kikiáltási áron árverésre kerülő kocsinak sajnos semmi köze nincsen Laboux úr tizennégy karátos Alfa Romeójához, Valentino Liberace-hez viszont annál több, hiszen az aukciós ház szerint a Cadillac eredetileg az extravagáns showmané volt, akinek életéről éppen most készített filmet az HBO, Michael Douglas főszereplésével.

A 23,75 karátos aranybevonaton, a dísztárcsákat díszítő drágaköveken és az ezüstből készült kilincseken kívül külön figyelmet érdemelnek a kocsi korabeli intelligens lámpái is, amelyek a kormánnyal együtt fordulnak jobbra és balra. A leírás szerint az autó megkímélt állapotban várja új tulajdonosát az eredeti, 5,7 literes, 95 lóerős motorral és jó állapotú fehér bőrkárpittal, és a közelmúltban egy komolyabb felújításon is átesett.

A hirdetés szövege

This rare 1930's Cadillac 355 (Golfers) Drop Head Coupe by Fleetwood is liveried in real, 23,75 gold leaf and is believed, by the vendor, to have once belonged to mega star pianist Liberace. While not pristine the car is described as being  in lovely condition and has been the subject of a considerable renovation at a cost of tens of thousands of pounds. The car spent 12 years in a German museum purporting to be Liberace's Cadillac.

(Forrás: barons-auctions.com)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon