350 dühös Lambó egy rakáson
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az olasz sportkocsigyártó 50. születésnapja alkalmából 350 Lamborghini gyűlt össze Milánó belvárosában. Aventadorok, Miurák, 350 GT-k és az összes többi Lamborghini egy rakáson, ahogy még nem láttad.

A Grande Girónak elnevezett esemény május 7-én indult el Milánóból, hogy Rómán keresztül eljussanak minden Lambó bölcsőjéhez, a Sant'Agata Bolognese-i gyárba. A jeles esemény alkalmából megszámlálhatatlan mennyiségű Aventador és Gallardo gyűlt össze az észak-olaszországi városban, de akadtak szép számmal régebbi modellek is.

Péládul '66-tól gyártott Miurák (a videón először 3:13-nál látható): ez a típus hozta el a középmotoros kétülésesek aranykorát, és saját idejében a leggyorsabb autónak számított. De látható az 1217 eladott példánnyal a Lambó első igazi sikerautójaként számon tartott Espada is (9:07-nél), rögtön mellette pedig a meglepően hétköznapi kinézetű kistestvér, a Jarama. És persze nem hiányozhat az ős-Lambó sem, azaz az 1963-tól gyártott 350 GT.

A 13 perces videó igazi mennyország a Lambó-fanoknak, de talán azoknak is érdemes belenézniük, akik nem rajonganak az olasz sportkocsikért, mert ilyesmit – minden valószínűség szerint – nagyon sokáig nem láthatnak újra.

(Fotó: Lucire.com)

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.