Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Harmincmillió darab Volkswagen Golf készült eddig. Ez nem csak hét generációt, hanem számtalan reklámfilmet jelent, annyit, amennyiből bőven lehet válogatni, és egymás alá ágyazni a legjobbakat.

Először is nézzük, hogyan emlékezett meg a Volkswagen az első egymillió Golfról. Csak annyit bocsátunk előre: az üzenet hangsúlyosabb volt, mint a vizuális elkápráztatás.

Aztán ahogy a Golf neve mellé is odakerült a generációt jelző számjegy, jöhettek a generációkkal játszó hirdetések:

Persze öregember nem vénember, ahogy ez a Golf és a márka visszafogottságához képest egész vad csattanójú reklámból is kiderül:

És persze elképzelhetetlen lenne egy harmincmilliós sikertörténet sztárokat szerepeltető szpotok nélkül. Sportcsillagok…

…popsztárok…:

…és kétdimenziós sztárok nélkül:

Ahogy – a marketing alapszabályai szerint – kisgyerek…

...és kisállat, pontosabban nagyon sok kisállat nélkül sem:

Vagy jóval nagyobb állat nélkül:

Tudjuk, hogy a használt autók jelentős része az eladók szerint egy gondos nyugdíjasé volt, aki csak enyhe napsütésben állt ki vele a garázsból. Azt tudjuk, hogy egy gyakran hazugság, de ez a reklám azt is megmutatja, hogy ha a nyugdíjasos sztori igaz, akkor sem feltétlenül szupermegkímélt a kocsi:

Azt gondolod, milyen jó lehet egy olyan autótípust birtokolni, amelynek ilyen reklámjai vannak? Bizony, remek dolog egy ekkora családhoz tartozni!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.