A Touring Superleggera nagyjából a lehetetlenre vállalkozott, amikor az új autójuk tervezésekor az Alfa Romeo 8C Competizionét választották kiindulópontként, hiszen – figyelembe véve, hogy az elmúlt évtized egyik legszebb autójáról van szó – már az is hatalmas eredménynek számított volna, ha a végeredmény nem lesz sokkal csúnyább, mint az eredeti autó volt. Szerintünk megoldották a feladatot.

Az olasz formatervező műhely tulajdonképpen elegánsan kisasszézott a vesztes helyzetből, hiszen a látványos, sötétzöld-arany festés annyira elvonja a figyelmünket, hogy szinte eszünkbe sem jut azon gondolkozni, hogy az eredeti autó mennyivel karakteresebb, letisztultabb és szebb volt a Disco Volanténál.

A Genfi Autószalonon bemutatkozó kocsira egyébként az Alfa Romeo már tavaly szeptemberben áldását adta, így elvileg bármikor megkezdődhet a gyártása – már ha találnak egyáltalán olyan embert, aki hajlandó beáldozni a rendkívül ritka (mindössze ötszáz darabban gyártott) autóját egy látványos festésért cserébe.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon