A barna Ferrari 365 GT4 2+2-t a benne található emléktábla szerint kifejezetten Bill Cosbynak, a legendás The Cosby Show házigazdájának ízlése szerint alakították át. Hogy ez pontosan mit jelent, zt nem tudhatjuk, hiszen az eladó szinte semmit sem oszt meg az autó történetéről, ami szerintünk kicsit furcsa egy olyan kocsinál, amit a híres tulajjal hirdetnek.

Az 1972-től 1976-ig gyártott kettő plusz kétüléses kupéból összesen 525 darab készült, tehát John Lennon 330 GT-jéhez hasonlóan ez is igazi ritkaságnak számít. A kocsit 4,4 literes, 325 lóerős V12-es motorral szerelték és manuális váltóval, a kevéssé látványos barna festés pedig egy igazi Pininfarina kasztnit takar. A ’74-ben készült modell nagyjából nyolcvanezer kilométert futott, de hogy ebből mennyit tett bele a híres humorista és mennyit a későbbi tulajdonosok, azt a már említett titkolózás miatt nem lehet tudni.

Ha a licit nem durvul be nagyon, mindenképpen alkalmi vételnek számít, hiszen alig két nappal a lezárás előtt csak 27 ezer dollár, vagyis hatmillió forint körül jár az árverés, ami a híres előző tulajdonos nélkül is nagyon kedvező ár lenne a gyönyörű autóért.

A hirdetés szövege

You are bidding on an exceptional example of a 1974 Ferrari 365 GT4 2+ 2 Coupe, Vin 17907.Formerly part of a collection of rare vehicles owner by "Bill Cosby" famous actor & comedian, whose name appears on the vehicle title document. One of approx 500 cars produced in the 1970s and the " Last of the Breed " of world renowned V 12 Ferrari power units. This is an opportunity to own a piece of automotive history for an affordable price.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon