Detroit még mindig az autógyártás és a zene fellegvára a Chysler nosztalgikus hangulatú reklámjában, amelyben a jövőre debütáló, limitált szériás limuzinjukat hirdetik.

A nosztalgiára jó okuk van, mert Detroitnak nem csak az autógyártása látott szebb napokat: a városban alapított Motown Records a ’60-as évektől olyan előadók lemezeit adta ki, mint Stevie Wonder, Diana Ross, a The Jackson Five és Marvin Gaye. A reklámban utóbbi előadó Ain’t no mountain high enough című örökzöldjének dallamára gurul végig a hanglemezkiadó alapítója, Barry Gordy a szebb napokat is látott városon, hogy egy merész árukapcsolással az új, Motown című Broadway-musicalre invitálja a nézőt.

A reklám főszereplője persze nem ő, hanem a 2013 tavaszán érkező Chrysler, amit a város beceneve után egyszerűen Motown Edition-re keresztelt a gyártó. Már ránézésre is látszik, hogy a Chryslernél megadták a módját az emlékezésnek: az autó úszik a krómban, a lámpák alatti elemek, a hűtőrács, a visszapillantó tükrök borítása és a kilincsek is világos krómozást kaptak, csakúgy, mint a Chrysler- és Motown-logó. A négy színben (fekete, fehér, piros, kék) rendelhető autó húszcolos kerekeken gurul, melynek dísztárcsái szintén krómos fényezést kaptak.

Belül a fehér nappabőr üléseket kontrasztos, fekete csíkok szegélyezik, a tökéletes összhatást fekete kőris-mintázatú berakások és ezüstös szegélyek egészítik ki. A detroiti atmoszféra megteremtéséről a száz előre programozott Motown Records klasszikus gondoskodik, amit tíz hangszórós, 12 csatornás hangrendszerrel hallgathatunk.

A limuzin motorházteteje alatt a Chrysler 292 lóerős 3,6 literes V6-os Pentastar motorja dolgozik, nyolcfokozatú automata váltóval. A Chrysler a január 14-én kezdődő Detroiti Autókiállításon mutatja be a Motown Editiont, aminek induló ára várhatóan 32 995 dollár, azaz valamivel több mint hétmillió forint lesz.

Tovább:
A legszörnyűbb modellfrissítések
Narancsszínű BMW Z4 roadster
Az autórovat legfrissebb hírei 

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.