Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Local Motors pályázatán mindenki a saját ízlése szerint tervezhette át a Harley–Davidson legendás Sportsterét. Egyediségből nem volt hiány, a beérkezett pályaművek NASCAR-versenyautót, Ferrarit és a NASA holdra szállásoknál használt leszállóegységét is megidézték.

A Local Motorstól nem áll távol a crowdsourcing, hiszen korábban a Rally Fighter nevű versenyautójukat is a közönséggel (tehát kvázi a későbbi vásárlókkal) terveztették meg. A recepten ezúttal annyit változtattak, hogy a beérkező ötleteket nem gyúrták össze egy járműbe, hanem kiválasztották közülük a legjobb tízet. A pályázók fantáziája leginkább a sport- és versenyautók felé kóborolt a motorok tervezésekor, Ferrari F40-estől NASCAR-versenyautón keresztül Ford GT40-esig rengeteg gyönyörű, egyedi megoldást találunk, egészen a végső győztes, Andre Costa Brabham-dizájnjáig bezárólag.

A hetvenes évek Forma–1-es versenyautóját idéző motort az arizonai DP Custom Cyclessel együttműködve gyártani is fogják, az első elkészült példányt már el is árverezték a Local Motors közösség tagjai között. Hogy a többi beérkező pályamű, így személyes kedvencünk, a harmadik helyen végzett NASA holdkompról mintázott motor elkészül-e majd valaha, egyelőre nem lehet tudni.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.