Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Bár se fotók, se Kurt Cobain naplóbejegyzései nem bizonyítják, mégis hihetőnek tűnik, hogy ő rajzolta a Kiss tagjait a Melvins a képen látható egyik első turnébuszára. A guruló rocktörténeti emlék akár jó befektetés is lehet.

A Melvins alapítója, Roger "Buzz" Osborne Kurt Cobain gimis haverja volt. A Melvins zenéje nagy hatással volt Kurtre, és olyan szoros lett a barátság, hogy a Nirvana demóját Dale Crover, a Melvins második dobosa játszotta fel. Ezt közös turné követte, melynek egyik szereplője a most eladásra kínált 1972-es Dodge Sportsman Royal. A történet szerint Cobain a montesanói Thriftway vegyesboltból lopott filctollakkal rajzolta fel a Kiss tagjait a turnébusz oldalára. Hogy pontosan mely koncertekre mentek ezzel a furgonnal, kérdéses, ám ez volt az első Melvan, és állítólag Kurt maga is sokat vezette.

A furgon nagy eséllyel valódi rocktörténeti relikvia. A forgalmiban Roger "Buzz" Osborne és Matt Lukin, a később a Mudhoneyban folytató eredeti basszusgitáros neve szerepel, a mai napig Montesanóban van, jelenlegi tulajdonosa, Ben Berg pedig Lukin anyjától kapta friss jogsija örömére, mint az egyik leghűségesebb rajongó. Ez persze még nem bizonyítja, hogy az adott rajz tényleg Cobain műve, ám az közismert, hogy szeretett rajzolni, a Kissért pedig egyenesen rajongott, így valószínűsíthető, hogy az. A Dodge állapotáról csupán annyit tudni, hogy "az óra bő 13 ezret mutat, de valószínűleg fordult már párat", valamint hogy utoljára 1998-ban indították be, egy rövid kör erejére. A forgalmija 1994-ben járt le, ami azért morbid, mert Kurt Cobain is '94-ben lett öngyilkos.

Ha megtetszett, az árverés egy héten belül lejár, ideje hát licitálni!

Végül íme egy szám azokból az időkből, amikor a Melvan még aktív szolgálatban volt:

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.