Első kép az év végére ígért új Zaporozsecről

Megjelent az első, sejtelmes kép az Európa leendő legolcsóbb autójaként emlegetett új Zaporozsecről, amelyet állítólag bevásárlóközpontok parkolójában is árulnak majd.

Egyre több hír érkezik a Dacia és a többi, árérzékeny piacra szánt olcsó autó új ukrán ellenfeléről, az új Zaporozsecről. Az már korábban kiderült, hogy nem lesz benzinkályha, V4-es motor helyett a ZAZ Forzában is megtalálható, 1,5 literes, soros négyhengeresből egy henger levágásával alkotott 1,1 literes, 70 lóerős blokkot szerelik a kocsi orrába, és azt is tudni lehet, hogy az ár alacsonyan tartása érdekében az alapváltozatban nem hogy légkondicionáló vagy szervokormány, de fordulatszámmérő és a 13 colos felniket takaró dísztárcsa sem lesz.

A legújabb információk szerint – természetesen az ukrán és a többi volt szovjet tagállam mellett – többek között a román, a szlovák és a magyar piacon is forgalmazzák majd az egyelőre csak 969-es kódnéven futó, Ukrajnában az év végére ígért új típust, amely a gyárban készülő Daewoo/Chevrolet-klónokkal szemben saját fejlesztés. A költségcsökkentés miatt állítólag több olyan, nálunk már jelenlévő márkával tárgyalnak, amelynek értékesítési és szervizhálózatát venné igénybe a Zaporozsec, de értékesítési pontokat, pontosabban konténereket is nyitnának a fővárosban és a megyeszékhelyeken lévő, forgalmasabb bevásárlóközpontok parkolóiban is.

Tudjuk jól, hogy az ötezer eurósként emlegetett autók mindig drágábban jelennek meg a piacon, ezért főleg szkeptikusak vagyunk a négyezer eurós, vagyis alig 1,2 millió forintos új autóval kapcsolatban, amelynek persze teljesítenie kell az európai környezetvédelmi és biztonsági előírásokat is. A zaporozsjei autógyár elleste a nagyok módszerét, és szivárogtatással próbálja fokozni az érdeklődést minimálautója iránt – az első nyilvánosságra hozott kép alapján csak annyit mondhatunk, biztosan nem a formatervezők fizetése jelenti a fejlesztési költség javát.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon