Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A vírusvideók korában lassan már egy szimpla kiscicás Youtube-videó mögött is profi stábot és beépített statisztákat sejtünk, így egyáltalán nem meglepő, ha egy Pepsinek forgatott vírusvideó láttán az ember gyanakodni kezd. Ha viszont az aggályait le is írja, ahogy azt Travis Okulski, a Jalopnik egyik szerkesztője tette, akkor feltétlenül számolnia kell azzal, hogy egy őrült taxis egyszer csak elrabolja.

Travisnek ennél a tavaly márciusi videónál szólalt meg az igazságérzete, amelyben az elmaszkírozott Jeff Gordon (mármint a Nascar-világbajnok Jeff Gordon) egy mit sem sejtő autókereskedőt vitt el egy nagyon nem hagyományos próbakörre. A csapdába esett autókereskedő kétségbeesett vinnyogása minket abszolút meggyőzött, a Jalopnik újságíróját viszont annál kevésbé, aminek hangot is adott. Na ezt nem kellett volna.

Jeff Gordon (és a Pepsi) ugyanis ezek után megkeresték a Jalopnik főszerkesztőjét, Matt Hardigree-t, és különböző (nyilván anyagi) eszközökkel meggyőzték, hogy segítsen kicsit móresre tanítani az okoskodó újságírót. Travist nem volt nehéz lépre csalni, hiszen olyan ajánlatot tettek neki, amit nem lehet visszautasítani: egy exkluzív Corvette Z06-tesztet. A pályára viszont ki is kellett jutni valahogy, és Travis – pechjére – nem szeret gyalogolni.

A beszédes taxisofőrről kiderült, hogy a jogsija nagyjából akkor járt le, amikor a Jalopnik még kósza gondolatként sem létezett, emiatt pedig kicsit túlreagálta a rendőri intézkedést. Travis reakciójára mi egy erős kilencest adunk, nem elfelejtve persze, hogy a videó az elejétől a végéig kamu, megrendezett, fake. Ha ezek után egy buszsofőrnek beöltözött Jeff Gordon elrabolna minket, arról természetesen azonnal beszámolunk.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.