Lógj meg Ferris Bueller Ferrarijával!
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem véletlen, hogy az 1986-os Meglógtam a Ferrarival című filmet a mai napig hatalmas kultusz övezi, hiszen melyik fiatal ne álmodozna arról, hogy suli helyett inkább elköti a haverja faterjának féltve őrzött, 1961-es Ferrari 250 GT Californiáját, és a csajával meg a legjobb barátjával csapat egyet a városban? Hamarosan megteheted, ugyanis a kultikus autót elárverezik.

A sors iróniája, hogy az egyik leghíresebb Ferrari nem is Ferrari, ugyanis a film producerei időben felismerték, hogy elég nehéz úgy filmet forgatni, ha a teljes büdzsét egy autóra költik el (a mozi költségvetése mai áron számolva úgy 12 millió dollár volt, tehát majdnem pontosan annyiba került, amennyit a legdrágább 250 GT Californiáért fizettek).

Itt jött képbe a Modena Design stúdió, amiről annyit érdemes tudni, hogy később azért kellett bezárniuk a boltot, mert a túlságosan élethű Ferrari replikáik miatt kaptak a nyakukba egy kiadós pert az olaszoktól. A filmhez legyártottak három tökéletes 250 GT California replikát, amelyek közül az úgynevezett hero carba, vagyis a normális jelenetekhez használt autóba (ezt árverezik most el) a Ford Mustang 500 lóerős V8-as motorja került.

Mindent egybevetve tehát egy nagyon jó autót alkottak, amelynek az egyetlen problémája, hogy nem Maranellóban készült. Ez viszont valószínűleg az autó kikiáltási árán is meglátszik majd, tehát biztosan nem csinál rossz üzletet, aki elviszi.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.