Az 1956-tól gyártott Fiat 600 Multipla 21 lóerős motorjával nem volt éppen egy erőgép, ezért minden tiszteletet megérdemel, akinek ennyi év után eszébe jutott, hogy a motort inkább kicseréli egy jóval erősebb Fiat Abarth motorra. Minden tiszteletet megérdemel, de 67 500 dollárt talán mégsem.

Ennyit, vagyis nagyjából 15 millió forintot kért ugyanis annak az – egyébként gyönyörűen felújított – Multiplának a tulajdonosa, aki nemrég még az Ebayen hirdette az egyterű autók előhírnökének is tartott olasz kocsit. Hogy azóta mi történhetett, arról lövésünk sincs, két dolog viszont biztos: 1.: a kaliforniai tulaj lezárta az oldalon futó aukciót, 2.: ennyi pénzért tuti nem sikerült elpasszolnia a kocsit. Ha mégis talált valakit, aki hajlandó volt ekkora összeget fizetni neki az ’58-as Multipláért, akkor viszont minden elismerésünk; feltehetőleg egy korszakos marketingzsenivel állunk szemben.

A képek alapján annyit azért megállapíthatunk, a Fiat egyterűinek dizájnja az elmúlt ötven évben sajnos nem jó irányba haladt, mi például még mindig kicsit szívesebben adnánk oda egy lakás árát a Multipláért, mint mondjuk két kakaós csiga árát a legújabb 500XL-ért.

 

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon