Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Forma–1-rajongók szinte mindent hajlandók megadni azért, hogy a lehető legközelebb férkőzhessenek szeretett sportágukhoz: kimennek a versenyekre, nagyképernyős televízión nézik a futamokat, és persze szimulátoroznak is otthon. Most az egyik legújabb F1-szimulátort mutatjuk be röviden.

Életünk folyamán vélhetően igen kevesen leszünk olyan szerencsések, hogy beülhetünk egy valódi Forma1-es autóba, így aztán nem csoda, hogy az F1-szimulátorok mekkora népszerűségnek örvendenek. A virtuális száguldásba már viszonylag olcsón belekóstolhatunk, elegendő vásárolni egy számítógépet vagy konzolt, egy megfelelő szoftvert, no és persze egy remekbe szabott kormányt. De akkor is van megoldás, ha ezt egyszerűen túl gagyinak érezzük.

Az 1986 óta különböző szimulátorok fejlesztésével foglalkozó FMCG International legújabb alkotása nem más, mint egy valódi, 1:1 méretű Forma1-es kocsi, melyet lényegében bárki egyszerűen betolhat a nappalijába (ha befér egyáltalán a lakásába). A mintegy 32 millió forintba kerülő autó motorborítása alatt természetesen nem egy valódi motor, hanem egy erős számítógép dohog.

A 64 bites Windows 7-et futtató gép többek közt egy csúcskategóriás Intel Core i7 processzorral, egy nagy teljesítményű grafikus megoldással, 16 GB RAM-mal, egy szélsebes SSD meghajtóval, illetve egy 1200 W-os tápegységgel szolgálja a szórakozást.

A valódi AP Racing, Brembo és Pirelli alkatrészekkel és kivehető kormánnyal még élethűbbé tett autó cockpitje előtt három darab 23 colos TFT LCD monitor mutatja az utat, a megfelelő hangzásról 5.1-es hangrendszer gondoskodik. A szimulátor ezüst, vörös és fekete színben rendelhető, és a megrendeléstől számított 1218 héten belül vehető át.

Tovább:
A friss Player-cikkekhez
Az autórovat újdonságaihoz
A safety carok történetéhez 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.