Németországban is előfordul, hogy egy kopottas, öreg autót megmentésre érdemes veteránként próbálnak elsütni szemtelenül magas áron.

A négyütemű Wartburg az autótörténelem szerencsétlen sorsú fekete báránya. A kockakorszak legjobbja a nyugati világ szemében reménytelenül elavult, értéktelen konstrukció volt negyvenéves alvázon, húszéves formatervvel. Bár a keleti blokkban nagy dobásnak számított, hogy végre négyütemű, ráadásul Volkswagen motort kapott, gyors bukásra volt ítélve.

Magával rántotta a berlini fallal együtt lerombolt szocializmus, csak néhány évig volt piacon, és olyan drágán adták, hogy tőlünk nyugatabbra senkinek sem kellett. A Merkurnál azonban nem mentek ilyen gyorsan a dolgok, ők lelkesen kiszállították a legyártott példányokat, a Trabanthoz hasonlóan nagy százalékuk nálunk kötött ki. Sok szép állapotút hirdetnek néhány százezerért.

Nem úgy a németek, akiknek ez valamiféle kincs, legalábbis egy eladó szerint, aki úgy hirdeti piros Universalját, mintha a Szent Grál birtokában lenne. Magyarországon talán a festő-mázolók vagy kőművesek még eljárnának vele egy évig, de mostanában már ők is átülnek az újabb és olcsóbban fenntartható Opelekbe. Nagyon lepukkant állapotban van, amiről gazdája nem vesz tudomást. Igaz, hogy napi autónak javasolja, de mint nosztalgikus kocsit tünteti fel.

Kicserélt alkatrészekkel, új fényezéssel és gyűjtői értékével próbálja meg felverni az árat. A rendszám helyén is látszik, hogy a szürke műanyag lökhárítót lekenték valami gusztustalan mázzal, a vajszínű felniket sufnituning módszerrel, sprével fújták ezüstre, úgy, hogy még a gumira is jutott, de a piros festékből is kapott a kerék meg a sárfogó lap. Mindez 1,8 millióért, pedig nem sokkal arrébb egy gyári állapotú kétüteműt hirdetnek pár száz euróval többért.

A hirdetés szövege:

Verkaufe hier meinen Wartburg 1.3 Tourist, als zuverlässiges Alttagsauto und mit einem unschlagbaren Platzangebot für Familie und Ladung. Mit dem zuverlässigen 1.3 Liter Motor vom VW Polo ist der Polo aber keine Alternative vom Fahrkomfort und Platzangebot zu einem Wartburg Tourist. Dieses Auto bewegt sich zwischen Nostalgie und doch schon moderner Technik!!! Das Fahrzeug hat diverse Neuteile erhalten,wie:Zahnriemen,Wasserpumpe,Bremsen komplett, Vorderachsaufhängungen, Oel & Filter u.v.m. Tüv und ASU sind ebenfalls aktuell und neu gemacht. Die Karosserie wurde komplett entlackt ,neu grundiert und lackiert. Das Auto ist unfallfrei und ich denke auch eine gute Geldanlage.

Tovább:
A Player legfrissebb cikkeihez
Az autórovat újdonságaihoz
Egy szép állapotú Trabanthoz

(Forrás: Mobile.de)

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon