Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Egyik legkedvesebb tulajdonától, egy 1987-es Bentleytől vált meg a napokban John Cleese, aki az autó mellett egy ajándék ebéddel is megajándékozta az új tulajdonost.

A hal neve: Wanda sztárja 1987-ben vásárolta az akkor vadonatúj autót, ami az elmúlt 25 évben összesen alig több mint 118 ezer kilométert futott, így a 17 100 fontos (nagyjából hatmillió forint) végső licit nagyon is barátinak mondható. Cleese a The Original Memorabilia nevű, híres emberek ereklyéinek aukciójával foglalkozó oldalon hirdette meg a luxusautót, a leírásban pedig maga is elismerte, hogy külsőleg némi törődésre szorul.

Az oldalra több kép is felkerül a Bentleyről, amelynek hátsó ajtaját jól láthatóan meghúzták, Cleese elmondása szerint akkor, amikor vitába keveredett egy kapuval. Az apró szépséghibákat leszámítva viszont a kocsi kifogástalan állapotban van, amiről tanúskodik a 2013 decemberéig érvényes műszaki vizsgája is.

A Waczak szálló örökös igazgatója az autó mellé egy kézzel írt levelet is mellékelt, amelyben a szeretett járgány mellett annak híres utasairól, például Jamie Lee Curtisről és Kevin Kline-ról is megemlékezik. Az új tulajdonos emellett kap egy dedikált képet is: a színész a Waczak szálló egyik emlékezetes jelenetéről készült képet írta alá, amin éppen megveri Austin 1300-as gépkocsiját. És ez még nem minden, mert Cleese azt is felajánlotta, hogy az új tulajdonos együtt ebédelhet vele egy londoni étteremben.

Azt nem tudni, hogy a 73 éves színész miért vált meg szeretett autójától. Külföldi újságok felvetik, hogy a Bentley eladásának köze lehet a színész három évvel ezelőtti válásához, amikor a bíróság 12,5 millió font (majdnem négymilliárd-ötszázezer forint) kártérítést ítélt meg ex-nejének, Alyce Faye Eichelbergernek. A kártérítés összegéhez képest viszont a Bentley ára aprópénznek tűnik, ráadásul Cleese azóta újra megházasodott – immár negyedszer –, így mi nem aggódunk a Monty Python egykori tagjának jövőjéért.

Tovább:
Az autórovat legfrissebb híreihez
Bogárhátúval az Antarktiszra
Folyékony fém és műanyag kerék – Kémikusok a jövő autóiért

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.