Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Egy tisztességes autógyár nem csak jó kocsit és szervizszolgáltatást ad a vevőjének. Sokkal jobban figyel rá, főleg a csikorgó mínuszokban: sapkát húz a fejére, csizmát a lábára, bezipzárazza egy dzsekibe, és meleg pirítóst nyom a kezébe.

 1. 6/6

  Jobban fel kell szerelkezni a téli utazásra, mint a kevésbé fagyos évszakokban; néhány palack vízzel nyáron napokig ki lehet húzni, a hóban elakadva egy üres tankú kocsiban viszont legfeljebb tiszta jeget nyalogathatunk fagyhalálunk előtt. Persze a lakatlan kontinensrészeket kivéve nem ennyire drámai a téli autózás, főleg, ha – a szó szoros értelmében – vevők vagyunk az autógyártók hőérzetünket, kényelmünket és biztonságunkat  szolgáló kiegészítőire.
 2. 5/6

  Még Pistike is tudja, hogy télen sálat és sapkát kell húzni, minket sem hagynak kihűlni a járműipar legnagyobbjai. Ha egy kicsi tiszteletet is érzünk a holt autómárkák iránt, kizárólag a12 ezer forintos Saab-sapit viselhetjük, a legnagyobb autógyár címre törő Volkswagent a VW-logós sál megvásárlásával támogathatjuk céljai elérésében hatezer forinttal.

 3. 4/6

  Pólóból végtelen a választék, de az télen úgysem látszik, meg a dzseki melegebb is: a Ford kék-fehérje inkább reklámajándéknak tűnik, hozzá képest a Ferrari bőrkabátot nagyjából negyvenszeres szorzóval áraznám, pedig a ferraris dzseki igazi diszkont ajánlat alig több mint 200 ezer forintért, ha a Ford színes műanyagruhája majdnem 70 ezerbe kerül. Nagyon fázósak vehetnek alá pulóvert is, a Mercedes-Benz nagyjából 26 ezer forintért kínál egy szép feketét, de a nagypályások ne adják lejjebb a Bugatti kasmírjánál, ami csak első hallásra drága majdnem 100 ezer forintért. Ha ugyanis vesszük a fáradságot, megnézzük a Veyron és a pulcsi árának arányát, kiderül, milyen jótékonyan képzik az árat: ha a Suzuki is így számolna, egy Swift-pulóver 700 forint lenne.

 4. 3/6

  A latyakban nincs jobb a minis gumicsizmánál, ha soknak érezzük érte a 18 ezer forintot, gondoljunk arra, hogy ennyiért még egy kulcstartó-méretű volvós babamokaszint sem kapunk. 

 5. 2/6

  A fentieket betartva nyugodt lelkiismerettel vághatunk útnak – mégis elakadhatunk. Ilyenkor jön jól a kilencezer forintos Mercedes-termoszban lévő tea, a nyolcezer forintos Mazda-takaró vagy a 35 ezres Mini-pléd, ha pedig bennük veszett el MacGyver, az ötezer forintnál is olcsóbb Hyundai-lámpa fényénél az alig drágább Dodge-szerszámmal percek alatt készíthetünk a riadt családnak egy segítségünkre siető mentőalakulatot.

 6. 1/6

  Köszönetünk jeléül ne felejtsük el megkínálni őket egy kis csokival és pirítóssal!

  (A termékárak egy részét amerikai dollárból vagy euróból számítottuk át forintra.)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.