Azt eddig is sejtettük, hogy az augusztusban érkező Volvo XC90 külsőleg egészen fel fogja forgatni a márka arculatát, de a jelek szerint ugyanez a belsőre is igaz: a svédek új SUV-jából eltűntek a gombok, helyette van a Tesla Model S-hez hasonló hatalmas érintőképernyő, és olyan fotelek, hogy többé kiszállni sem lesz kedved a kocsiból.

A svédeknek érdemes volt leigazolniuk a korábban a Bentleyk belső kialakításáért felelős Robin Page-et, hiszen a dizájner olyan belsőt tervezett az XC90-nek, ami minden szempontból méltó az új, SPA moduláris platformmal együtt érkező megújult formavilághoz.

Az irány nagyjából a következő: gombok nuku, helyette hatalmas érintőképernyő, rajta a már korábban részletesen bemutatott Apple CarPlay rendszerrel. A svédek szerencsére nem kezdtek ész nélküli favágásba, a rádió legfontosabb gombjait például meghagyták, sőt, a hangerő-szabályozó gomb – az indítógombhoz hasonlóan – látványos gyémánt metszetű borítást is kapott.

Az ilyen apró figyelmességeknek köszönhetően a beltér minden elemében a visszafogott luxus érzését kelti: az anyaghasználatban elsősorban a fa és a bőr dominál, de a váltó például egyedileg kidolgozott kristályüvegből készül.

Az új, moduláris platform nagyobb mozgásszabadságot ad a tervezőknek, amit a svédek maximálisan ki is használtak, így az új XC90 jóval tágasabb lett az elődjénél, 170 centis magasságig még a leghátsó sorban is kényelmesen lehet ülni. Nagy hangsúlyt fektettek a fotelekre is, amelyek már ránézésre is rendkívül kényelmesnek tűnnek, ráadásul a masszázsfunkcióval is felszerelt ülések teljesen elektromosak – még a fejtámla is gombnyomásra állítható.

Hogy kívülről milyen lesz a kocsi, azt biztosan csak augusztusban fogjuk megtudni, amikor a svédek leleplezik az új modellt, de a detroiti autószalonon bemutatott XC Coupé tanulmány alapján nem lesz okunk a panaszra.

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon