Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nagykátán lehetne megkötni az évszázad üzletét – de várjunk csak… Ennek az egész teteje nyílik! Ezerötszázas motor? Jobbkormány? Mi ez?

Lapos, piros, és furcsa ajtaja van. Ez csak egy Lamborghini lehet, gondolhatta az eladó, fel is töltötte a hirdetést a megfelelő kategóriába. Persze az is elképzelhető, hogy az 1500 köbcentis motorja elárulta, hogy valami nem stimmel, de jobb ötlet híján azért került az olasz sportautók közé, mert itt legalább megtalálja, aki egy Volkswagen Bogár-alapú angol kit carra vágyik.

Ez egy Nova, amelyet 1971-től 1997-ig gyártottak, de hogy pontosan milyen, azt maximum az angol rendszám alapján sejthetjük, hiszen az eredetileg az Automotive Design and Development tervezte autót Ausztriában, Amerikában, Zimbabwében, Svájcban, Új-Zélandon, Ausztráliában, Olaszországban, Franciaországban és Dél-Afrikában is gyártották. Bár a canopy doornak nevezett ajtó látványos megoldás, annyira talán mégsem, hogy a képen látható, kissé beázott fényszórójú, kérdéses állapotú autóért reálisnak érezzük a 2,25 millió forintos irányárat.

Valójában persze egy igazi filmsztárról van szó, hiszen a Nova szerepelt többek közt a Burt Reynolds-féle Ágyúgolyófutamban (pont egy Lamborghini Countach mellett), és egyik örök kedvencünkben, a Death Race 2000-ben, melynek a zseniális David Carradine játszotta főszerepét. Ez nyilván feltolja az árat, még akkor is, ha a "Lamborghini" csak egy álruhás Bogár.

A hirdetés szövege:

Mo-n ez az egy darab talalható belőle! Hidrealikus tető. Esetleg csere is!

(Fotók: használtautó.hu, aki pedig többet szeretne tudni a Novákról, itt kedvére olvasgathat!)

Mit szólnál egy kis Hello Kitty-hez az utastérben, és azon túl?

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.