Leggyorsabb autót építeni csupa móka és kacagás, így nem meglepő, hogy John Hennessey nem elégedett meg azzal, hogy nem hivatalosan már így is az ő kocsija tartja a sebességrekordot: a jövőre érkező Venom F5 valósággal földbe fogja gyalulni a Bugatti Veyront. Is.

A technikai részleteken lépjünk most elegánsan tovább, hiszen a Hennessey Venom esetében úgyis mindenkit csak egy dolog érdekel: hogy mennyivel fog menni. Nos, a tökös amerikai autóépítő nem sokat finomkodott a számokkal, és beígért egy laza 466 km/h-s végsebességet, amit a Venom GT 435,3 km/h-s csúcsdöntése után nem is olyan nehéz elhinni. Elképzelni, hogy egy utcai autó ennyivel megy, na az már nehezebb.

Hogy hogy fogja Hennessey beváltani az ígéretét? Borzasztóan egyszerűen: a kocsiban minden (beleértve az 1300 kilogramm alatti tömegét is) marad ugyanaz, csak kap egy sokkal nagyobb turbófeltöltőt, egy sokkal nagyobb intercoolert, egy sokkal hatékonyabb üzemanyag-rendszert és egy sokkal jobb aerodinamikai csomagot.

És ha minden igaz, ezúttal már a Guinness sem tehet keresztbe Hennesseynek, aki egész biztos benne, hogy harminc darabot simán eladnak az 1,3 millió dolláros kocsiból, és ha így lesz, akkor azonnal indulnak is a bonneville-i síkságra, hogy hivatalosan is letaszítsák a trónról a Veyront. Ehhez mi is csak sok sikert tudunk kívánni.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon