Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Monacóban sportautógyártónak lenni elég hálátlan foglalkozás lehet, figyelembe véve, hogy az alig tíz kilométerre fekvő Olaszországban gyártják a legszebb és legjobb sportkocsikat a világon. A Nagyhercegség legrégebbi autógyártója, a Monte Carlo Automobile okosan alkalmazkodott a körülményekhez, jubileumi autójuk ugyanis kiköpött Ferrari lett.

Mivel az utakon már így is túlságosan sok csúnya sportautó szaladgál, emiatt egyáltalán nem tudjuk hibáztatni őket, pláne úgy nem, hogy a monacói F1-es pálya híres kanyarjáról elnevezett Rascasse teljesítményben sem hoz szégyent a mintaként szolgáló olasz autókra: a BMW-től kapott 5,4 literes, V12-es erőforrás az 1998-as Rolls–Royce Silver Seraphban egyszer már bevált, azóta pedig sokat is erősödött, így a Rascasse-ba már egy 507 lóerős változat került, amely benzinnel és hidrogénnel dúsított LPG gázzal is működik.

A Monte Carlo Automobile első körben tizenöt darabot gyárt a jubileumi autóból, de ha az 500 ezer eurós (kb. 150 millió forintos) árcédula nem veszi el a vásárlók kedvét, és a kocsi sikeres lesz, később érkezhet egy erősebb, kompresszorral és összkerékhajtással megtámogatott hibrid változat is.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.