Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A motort és a biciklit sokan sokféleképpen próbálták már keresztezni: a skála az elektromos bicikliktől egészen a motornak kinéző bringákig terjed, de igazán hasznos megoldás csak kevés van. Ezek közé tartozik a motoped.

A mountain bike-ból és egy pitbike-ból (mini motor) épített jármű a Honda XR50 motorját, vagy másik, négyhengeres erőforrást használ, amelynek a kéthengeres kismotorokhoz és mopedekhez képest sokkal elviselhetőbb hangja van, személyre szabhatóságának köszönhetően pedig 50-től 150 köbcentisig bármilyen motort felszerelhetünk rá.

A Kickstarteren sajnos egyelőre csak a speciális alaktrészek rendelhetők meg 1200 dollár (kb. 270 ezer forint) körüli összegért, a motoped összeszerelése – így a mountain bike és az alkatrészként szolgáló mini motor beszerzése is – a mi feladatunk. Talán ennek tudható be, hogy az ötlet egyelőre nem túl népszerű, a Kickstarteren egy hónappal a határidő lejárta előtt mindössze 38 ezer dollár jött össze a tervezett 250 ezerből. Nagy kár, mert a motoped használható és praktikus megoldásnak tűnik, downhill bringásoknak pedig valóságos megváltás lehet, hogy többé nem kell felfelé tekerniük.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.