Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Bizony mondom néked, ha az ördög egyszer beugrik megnézni, mi a pálya itt a Földön, meg hogyér a csirkefarhát a Tescóban, azt csakis egy Bentley GTX-szel teszi.

Pedig az átalakított 2014-es Bentley Continental papíron akár egy tisztességesen unalmas kocsi is lehetne: egy kis ráncfelvarrás itt, egy kis sportos lökhárító ott, LED-es nappali fény, áttervezett oldalküszöbök, tíz milliméterrel csökkentett hasmagasság, sportkipufogók és szélesebb kerékjáratok, alattuk 22 colos kerekekkel. Ugyanakkor elég egy röpke pillantást vetni a képekre, hogy lássuk: az ír Onyx Concept tuningcég munkája tisztességesnek ugyan valóban nagyon tisztességes, de egy pillanatig sem unalmas.

A valódi izgalmak a motorháztetőnél kezdődnek, amely nem csak ránézésre brutális: az alatta szunnyadó négyliteres, ikerturbós V8-as a gázpedál legapróbb rezdülésére 607 lóerőt szabadít rá a kerekekre, amely több mint száz lóerős teljesítménynövekedést jelent az alapmodellhez képest. Az autó teljesítménye így a GT3-as Bentley Continental versenyautóéval vetekszik, ami a gyorsulásán is meglátszik, hiszen a GTX-nek mindössze 4,1 másodpercre van szüksége ahhoz, hogy elérje a százas tempót.

A lelkedet is eladnád érte? Megértjük, de szerencsére nem lesz rá szükség, hiszen a sportcsomag hamarosan rendelhető lesz, bár az ára egyelőre még nem ismert.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.