Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Télen biciklizni nem mindig élvezetes, az igazi bajok viszont általában akkor kezdődnek, amikor leszállsz a bringáról. Mit kezdj például a sisakkal, ha már nem kell megvédenie a szemből jövő lámpaoszlopoktól és a véletlenszerűen kinyíló kocsiajtóktól? Annyira nem menő, hogy a fejeden hagyd, a táskában túl sok helyet foglal, kézben fogni meg kényelmetlen. A megoldás az összecsukható sisak.

A francia Overade cég szerint a legtöbben azért mondanak le a biztonságot adó sisak viseléséről, mert a bicikliről leszállva már csak fölösleges kényelmetlenséget okoz. Ez adta az ötletet az összecsukható sisak megalkotásához, amely eredeti méretének harmadára kicsinyíthető néhány egyszerű mozdulattal, így pedig már kényelmesen elfér a kezedben vagy a táska alján.

A gyártó szerint a sisak pont ugyanolyan biztonságos, mint a hagyományos változat, biciklisek mellett görkorisoknak, rollerezőknek és robogósoknak is ajánlják. A fehér és fekete színben kapható sisakot 21 ezer forintért rendelheted meg az Ulelén, extraként pedig napellenzőt vagy védőborítást is kérhetsz hozzá.

Tovább:
Tekerjen helyetted a villanymotor! – Elektromos biciklik, nem csak lustáknak
Rakj fület a bringádra!
A Player legfrissebb bringás híreihez 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.