Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az olasz sportautó ára 240 és 550 millió forint között mozog, az 1:6-os méretarányú papír modellt viszont már 1,95 dollárért, azaz alig több mint négyszáz forintért megveheted a Visual Spiceren.

A tervező Taras Lesko – aki grafikus dizájnerként többek között a Forza Motorsport fejlesztésében is közreműködött – le sem tagadhatná, hogy vonzódik a szuperdrága sportkocsikhoz, hiszen korábban Audi A7-est és a világ legdrágább autójának számító Bugatti Veyront is tervezett már papírból.

A papír Zonda szerencsére valamivel gyorsabban készül, mint az igazi, hiszen a letöltés után csak kinyomtatod, utána pedig már csak ollóra, ragasztóra és vonalzóra lesz szükséged, valamint nem árt, ha van a közelben 200 gsm sűrűségű papír is (a normál nyomtatópapírok általában 80 gsm körüliek). Annak érdekében, hogy biztosan ne fölöslegesen költsd el a két mekis sajtburger árát, a honlapról egy minta is letölthető, amelyben a Zonda egyik kerekét kapjuk meg grátiszba, ez alapján pedig már ki-ki eldöntheti, hogy szeretné-e megvenni az egész, 76 cm hosszúságú modellt.

A honlapon egyébként egy ötperces videót is találsz, ami lépésről lépésre vezet végig az autó építésének folyamatán, amit így tulajdonképpen elrontani sem lehet, bár egy hasonló, építsd magad útmutatót talán még szívesebben látnánk a valódi, 760 lóerős Zonda 760 RS-ről.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.