Versenytankkal igázza le Pikes Peaket Sebastien Loeb

A Peugeot 14 év után tér vissza a legendás Pikes Peak-i pályára, a versenytankká alakított 208-as láttán pedig biztosak lehetünk benne, hogy nem akármilyen antréra készülnek a franciák.

A T16-ra keresztelt szörnyeteget ugyanis nem más fogja vezetni, mint a kilencszeres ralivilágbajnok Sébastian Loeb, aki a murva után aszfalton is megmutathatja, hol lakik a lóerők atyaúristene. A siker érdekében a Peugeot egy kívül-belül csontig átalakított 208-ast tolt Loeb alá, ami természetesen úszik a könnyű, szénszálas anyagokban. Nem tudjuk, mennyi esély van rá, hogy a coloradói Rocky Mountainben június 30-án havazni fog (a tippünk az, hogy nem sok), de a T16-os első szárnya egy hókotrónak is becsületére válna, aminél talán csak a széchenyi-hegyi adótoronyra emlékeztető hátsó szárny az érdekesebb.

Az autó belseje meglehetősen leegyszerűsödött az utcai verzióhoz képest: a középre helyezett kormányt egy merevítőrúd-tenger öleli körbe, olyan mennyiségben, hogy komolyan gyanakodni kezdtünk, nem a Holdra készülnek-e kilőni a ralivilágbajnokot. A hegymenethez az autóba két önzáró differenciálművet is szereltek, a világvége hangulatot pedig egy szegecselt szélvédővel tették teljessé.

A készülődés persze érthető, hiszen a Peugeot 14 éve nem indult a legendás hegyi futamon, utoljára pedig 1989-ben sikerült nyerniük a húsz kilométer hosszú pályán.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon