Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az elektromos hajtási technológia rohamléptekkel hódítja meg a világot, így a londoni Agility Global elérkezettnek látta az időt, hogy bemutassa saját villanyhajtású járművét, amely a gyártó szerint a világ első teljesen elektromos sportmotorja.

Az utóbbiban biztosan igazuk van, hiszen a Saietta R mindössze 3,9 másodperc alatt gyorsul százra, igaz, 130 km/h körüli végsebessége már jócskán elmarad egy Hondától vagy egy Yamahától. A 13 975 fontba, vagyis nagyjából ötmillió foritinba kerülő motor 180 kilométert tud megtenni egy feltöltéssel – hogy ez sok vagy kevés, az egyéni ízlés kérdése, de elektromos járműhöz képest azért elég tisztességes hatótáv (az általunk is tesztelt Nissan Leaf például ennyit sem tud).

Kár, hogy a Saietta leginkább egy bölényre emlékeztet, ugyanis a tapasztalat az mutatja, hogy az ennyire extravagáns, a dizájnt messze a praktikum elé helyező, és erősen tanulmányhangulatú járművek ritkán szokták megérni a sorozatgyártást. Ennek fényében érdeklődve várjuk, mi lesz a motor további sorsa, amelynek prototípusát decemberben, a coloradói Clean and Cool Missions rendezvényen mutatják be.

(Forrás: Inhabitat)

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.